Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


High School Musical

2008.08.09

Amúgy azt hiszem, nem az én műfajom a film.

Sharpay túlságosan is negatív szereplőnek volt beállítva. Esélyt sem adtak, hogy bárki megkedvelje, olyan mű és rózsaszín és szőke és plázamacska (egyébként szerintem a plázamacska szebb kifejezés, mint a plázacica, hogy a plázabiccset ne is említsük!). Pedig az elején, amikor Ryannel énekelt, megállapítottam, hogy a hangja szép, azzal igazán nincs probléma. De a ruhája és a stílusa és az egész, hogy ő itten a gonosz cicababa... Na igen, a másik tényező: Ryan. Kérdezem én: hogyan játszhat el egy testvérpár egy szerelmespárt? Gyerekek, ez nem stimmel. Ez végtelenül hülyén hangzik. Ja, igen, erről jut eszembe: Sharpay nevét végig Sharpeinek értettem, ami ugye egy kutyafajta. Megjegyzem, roppant aranyos kutya, de ez aztán végképp elvette a dolog amúgy is ingatag lábakon álló komolyságát.

A filmet mondjuk nehéz lenne komolyan venni. Kezdjük ott, hogy milyen hülyeség, hogyha valaki kosarazik, akkor nem énekelhet?! Mert az ciki, és a haverok hülyének nézik. Szeretek kosarazni - többek közt. Amellett, hogy szeretek énekelni (mondjuk, egy musical főszerepére sose pályáznék, az egyedül való éneklés nem az én asztalom) és rajzolni és pantomimezni és táncolni (mostanság már inkább csak ugrálni) és általában szeretem magam különféle dolgokkal lekötni... A tanulás, az szerintem nem a legszívderítőbb délutáni elfoglaltság. TM, tanulni muszáj, de azért... A verseny, az is más. Kémia verseny, khm... ez sem az én világom.

A film vége teljesen kiszámítható. Szerintem túlzás ebből második részt csinálni, harmadikat és negyediket (?) meg aztán pláne. A sütősdi egy kedves kis szál volt, a jó táncos duci lány szintén. A Chad-Taylor párosra számítottam, de örültem neki. Miss Darbus hála a jó égnek nem volt olyan elvetemült, igazán fejlődőképesnek mutatkozott, olyannyira, hogy a végén mondhatni megkedveltem. Fenntartom persze, hogy a legszimpatikusabb szereplő Kelsi.

Ilyen függönyt ajánlanék nekik a musicalhez (copyright by Andi):

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.