Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


András napja

2008.11.30

Először akartam háztartási kekszet enni mézzel és dióval. Aztán ez kicsit meredek és elvetemült ötletnek tűnt, úgyhogy letettem róla. Jó, akkor legyen sajt. Nincs itthon sajt. Ez is ugrott. Akkor nutella. Alig volt már valami az üveg alján, és most az is elfogyott. Segítség! Kiskanál, kiskanál.

Elfelejtettem képregény pályázatra pályamunkát készíteni. Ami még hagyján, mert ha most megihletődnék még ma este simán elkészíteném, de elfelejtettem jelentkezési lapot nyomtatni. Így pedig nem tudom elküldeni. Holnap jár le a határidő. Lehetne e-mailben is, és akkor nem kell jelentkezési lapot nyomtatni, de úgy meg nem tudom a képregényt csatolni. Teljesen hülye vagyok.

Azért is hülye vagyok, mert benéztem a decembert. Azt hittem jó, de ma leesett, hogy mégsem. A másik szereposztás hm, de megfontolandó, mert több előadás egyelőre nincs kiírva. Decemberre. Se. Mozart! Amadeus. (Ezt a filmet is mióta szeretném látni.)

Sőt, még azért is totál hülye vagyok, mert tegnap volt a Rossz nevelés a Dunán. Az oké, hogy tegnap nem ilyesmivel foglalkoztam, de Almodovar (csakazértis acento nélkül) megér egy felvételt. Ha nem felejtem el. És elfelejtettem! Igen, így kell elszalasztani egy esélyt. Gratulálok. Akkor is, ha nem ez az elsőszámú célpont. Hanem a Mindent anyámról. Azért ezt is, és igazán, kíváncsi lennék, megnézném, ha már itt az alkalom... Balek.

András-nap alkalmából lehet csillagjósolni, ahogy azt mindenki tudja, aki olvasta az Abigélt. Egyébként csak most döbbentem rá, hogy Gina tulajdonképpen annyi idős, mint én. Körülbelül. (A filmben idősebbnek állítják be őket úgy két évvel. Igazából egy évvel már én is idősebb lettem nála.) Eddig sose tűnt fel. Valószínűleg azért, mert óvodás-kisiskolás korú voltam, mikor először láttam a filmet, és úgy 11-12 évesen olvastam először a könyvet. Akkoriban persze, hogy nagynak, sokkal, de sokkal nagyobbnak tetszett. Már majdnem felnőttnek. Viszont ha így belegondolok, hogy tizenöt és fel kell nőjön, és ha nekem kellett volna ezt, nem tudom, képes lennék-e arra, amire ő a végén, hogy megszökni és menekülni... Vagy egyáltalán... Kiszakították addigi környezetéből, fel kell ébrednie, hogy szép volt, jó volt, de nem ez a valóság. A háború a valóság, ami kihat mindenki életére, ami miatt vége a teadélutánoknak, fel kell nőni, fel kell fogni. A háború értelmetlen, milliók pusztulnak el értelmetlenül, észnél kell lenni, figyelni kell másokra, ha túl akarja élni, ha túl akarják élni...
Nem tudom, mit tennék, ha kitörne a harmadik világháború. Mondjuk. Fel se fognám. Először. Hiszen olyan távoli, hol a front, és hol vagyok én, harcolnak, de kik, hol... Amíg utol nem ér.
Holnap megérintem a szobrot a suliban. (Belerúgni nem fogok, főleg, hogy mellszobor és nem egészalakos.)

Nem volt a Szása egy moszkvai nagy dáma,
Nem volt a Szása, csak egy kis cigányleány.
2x: Nagy Oroszországban, a vad Ural aljában
Vitte kopott trojkáján egy cigánykaraván.

Szergej dalára víg táncot jár a Szása,
Szergej virága díszlik dús barna haján.
2x: Csodás május éjjel az erdő sűrűjében
Csókot kér a legény, s csókra csókot ád a lány.

Egyszer csak vége lett a dalnak és a táncnak,
Elvitte őt erővel egy kozák legény.
2x: Hites feleségnek és törvényes cselédnek,
Álmaiban él csupán az erdei legény.

Sápadt a Szása és búsan jár a házban,
Unott minden éjszakája, unott nappala.
2x: De ha Szergej eljő, hogy: „Szása, hív az erdő!”
Újra ő a legvidámabb, s a legboldogabb.

Ezt még a tegnapihoz. Pedig Szása akár moszkvai dáma is lehet. Moszkva!
Bye-bye Szása... Azért ne siess! Lesz még Szása, fájna, ha nem lenne. Lesz még.
Azt is tudjuk, amikor Szásától követelik vissza a kombinált fogót. Merthogy ellopták az oroszok a tankot...

Mit találtam ma?
Müszi
Skála ("...keddtől keddig mindig más kedvezménnyel kedveskedik minden Skála áruház.")
Pécsi kesztyű

Utánfutó
Lottósbácsi :D (És mellesleg Poldi bácsi utódja meg asszem Lópici Gáspár... Kedvenc és örök)
Vámház körút 9.

Azt hiszem, szeretem a régi reklámokat.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Abigél

(macsek, 2008.12.03 21:13)

Én azt hiszem, éppen 15 évesen olvastam, és a filmet csak utána láttam :)
A lottós reklámra meg még emlékszem is...

Játék

(na ki?, 2008.12.03 20:23)

Ha elolvasos a Hetes névre hallgató bejegyzést, mentem mindent megértesz.

csakúgy

(Mircsi, 2008.12.02 19:15)

Hát elolvastam az első bejegyzést, amelyiknek szimpi volt a címe...:D Ahogy olvasom kicsit káoszos vagy mostanság. De nyugi szerintem ilyenkor mindenki...:D Na jó, nem kerülgetem tovább a forró kását...:D Szóval milyen játékra neveztél be???