Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kimba

2008.06.21

Én mindig azt hittem, hogy Kimba lány. De nem. Fiú és eredetiben (japánul) Leonak hívják. Ez most szíven ütött. A magyar hangja is lány volt meg úgy általában az egész aranyos kisoroszlán is lánynak tűnt.

Kép Hát nem tisztára kislány??? Ezek a fülek és szemek... Imádom. Kár, hogy már nem adják a tvben. Régen mindig néztem. A végére sajnos nem emlékszem (már ha egyáltalán végigadták). Sőt, az elejére sem. Csak egy részre, amikor a barátnője megsérül valami kaméleon miatt. Aztán persze meggyógyul, azt a kaméleonszerű (nem biztos, hogy az volt) lényt pedig befogadják.

Az elején fogságban születik, de a mamája kiteszi a ketrecből, mert még kicsi és kifér, így esélye van megszökni. Neki pedig mennie kell, mert a mami megparancsolta. Apját vadász öli meg, gondolom, orvvadász. Ez homályos pont, hogy mikor. Folyton az a kép dereng, hogy az apja állandóan alszik a barlangban. Feltételezem, a lánya... bocsánat, fia nem dédelgetné a papa bundáját. Valószínűleg becsap az emlékezetem, történt már ilyen, nem is egyszer.

A végére teljesen úgy emlékeztem, hogy felnő. No sörény, tisztára nőstény oroszlán. Kép De nem! Itt is átvertem magamat. Mert felnő ugyan, ez igaz, meg összejön a barátnőjével, akivel gyerekkoruk óta ismerik egymást, és asszem Lyre a neve - de Kimba fiú és Leonak hívják továbbra is. Sőt, talán fia is lesz, Rune, de erre meg aztán pláne meg nem esküszöm, mert ő már tényleg nem dereng.

A Kimba 100%, hogy lánynév, olyan nincs, hogy egy fiút Kimbának hívjanak. A Leóban nincs semmi fantázia, ahogy abban sem, hogy már megint egy hímoroszlán lesz az állatok királya. Könyörgöm, nem lehetne egyszer királynőjük?

Úgy érzem, mindjárt sírni fogok. Egy világ dőlt össze bennem, egy gondosan ápolt, sok évig vigyázott álomvilág. Miért játszik velem az emlékezetem, miért ver át, miért nézem saját magam hülyének?

Az utolsó kép, ami bennem él a sorozatról, hogy elvándoroltak, új helyet keresni, mert leégett a dzsungel vagy nem tudom (Jungle Emperor az eredeti cím). És a végén kilyukadtak egy érdekes barlangban, olyan csillogós-tükröződősben, elég érdekes hely volt. De közben felnőttek, Kimbából nagyon szép oroszlány lett... és nem tudom tovább. Nem emlékeztem konkrét befejezésre.

Kép 

 

 

Ő Raya vagy Lyre vagy a jóégtudja. Gyerekkori jó barátnő, későbbi "feleség"... amit én cáfolok, mert szerintem Kimba lány. Szóval max. Leóval jöhet össze.

 Kép

 

 

 

Ő pedig Leo. És nem Kimba. Számomra mától kezdve ők két külön fogalom. És kész.

 

 

Kép Együtt a család. Raya és Leo, a két pici meg Rune és Kimba. Kimba a fehér. És Leót lelövik, Raya már előbb meghal, Runét elviszik az állatkertbe, de Kimba megszökik és mindent túlél és mindent megúsz. És ő lesz a dzsungel királynője. És később találkozik egy oroszlánnal, aki olyan, mint Raya, csak piciben és Lyre a neve. Ők ketten legjobb barátnők lesznek, mindenki happy. Én a leginkább.

 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

.:

(En, 2015.09.21 02:06)

Tokmindegy mit cafolsz ha a mese iroja fiunak csinalta akkor az fiu.. Csak tudni kell h a japanoknal a fiuk is lanyosak igy a rajzfilm karakterek is..

Fiu

(Puff, 2015.09.21 01:59)

En tudtam hogy fiu mivel a masik oroszlan lany a meseben meg a mese elejen is mondtak hogy "fiu szuletett". Amit csak ma lattam eloszor mer eddig nem neztem meg az elso reszt xD de valahogy gyerekkoromban is erzekeltem h fiu karaktert akar jatszani..

WTF

(What!?, 2012.05.15 17:25)

No, így sok év múlva visszatértem a klasszikusokhoz. Kedvenc rajzfilmem az" Oroszlánkirály" (The lion king) Egy kép keresése közben mit látok!? Fehér oroszlán, sörénnyel(!), én is ugyanúgy meglepődtem mint ti, hisz én is azt hittem, hogy Kimba LÁNY!!
Kimbának vagy Liónak vagy már nem tudom kinek a történetén is átrágom magam mert a "későbbi feleség" sem tiszta (én úgy tudom valami Leah-nak hívják)
érdekes mert valahol szépen mozog a kép (alaposabb rajzolás) ahol a "barátnő" meghal meg kicsinyek születnek (természetesen az utóbbi volt előbb) néhol mg tök ronda...
Érdekes, megyek google-özni hátha találok valamit... lehet két "fejezet" van??? Az egyik előbbi a másik utóbbi, de ugyanarról szól mind a kettő...

nincs

(Felcsy, 2009.04.30 15:26)

Én is néztem ezt a sirit, naon régen, és én is totál azt hittem hogy Kimba lány...úgy van megrajzolva... De nem is naon érdekel, Kimba nekem már lány és kész...
Én arra a részre emlékszem amikor valami keselyűfélének kerestek új otthont vagy mi de aztán az a keselyű vagy mi meghalt... Asszem...De a memóriám az apámé -szval iszonyat rövid XD
Na mind1...
Sztem ez egy jó sori.

eszkul@freemail.hu

(Kiara, 2009.04.18 20:36)

egyébként Kimba szerelme Kitty

barbi 1999 07 05

(kimbaaaa, 2009.02.22 13:07)

vagyis szerintem fiú

barbi 1999 07 05

(kimbaaaa, 2009.02.22 13:06)

én elejétől fogva tudtam hogy kimba fiú.szerintem nem így van a mese de mindedj én nagyon szeretem csak az a ki fogásom hogy kimba és szimba utánozzák egy mást.

Kimbaa

(Dóra, 2008.12.20 18:16)

Ja a mai napig én azt hittem hogy Kimba lány! Bár már szinte semmire sem emlékszem ezért megakartam keresni az interneten de semmi használhatot nem találtam! Nagy kár, hogy senki sem rakja föl az egész sorit.

Kimba

(azakieztabejegyzéstírta, 2008.06.29 22:27)

A fehér sörény engem is lesokkolt, arra én sem emlékeztem, csak így képen találtam. Mondom, bennem totál az volt, hogy lány és az is marad, akkor is, ha felnő. Persze, kérdés, hogy felnőtt-e igazából, vagy csak rosszul emlékszem. Na, mindegy. Javaslom, hogy fogadjuk el a teóriámat, amit a végefelé felállítottam!
Ja, és indítsunk kérdőívet, hogy hányan hitték Kimbát lánynak...:P

Kimbaaa

(lborka, 2008.06.28 08:31)

Énis néztem és énis azt hittem hogy lány...de szerintem az utolsó részeket nem láttam,mert ez a fehér sörény kimaradt és most összedöntötted bennem a szép képet,ami erről a meséről kialakult bennem :(
Najó,azért nem teljesen.

Kiiimbaaa

(Geszti, 2008.06.27 08:05)

Jaj, ez nekem is a kedvencem volt!!! Én mondjuk nem voltam biztos benne, hogy lány, mert az öcsémmel csomószor vitatkoztunk rajta, így voltak kétségeim... De igazad van, valahol nekem is mindig lány volt.
Még egy olyan részre emlékszem, amiben nagytakarítást csináltak az erdőben:)