Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zöld disznócska

2008.10.24

http://www.origo.hu/itthon/20081024-elhunyt-balint-agnes-iro.html

http://balintagnes.hu/

Általában minden mesét kétszer élveztem végig, közvetlenül, de mindegyik elkísér, közvetetten. (Most nagyon szeretném tudni, hogy ezzel mit akartam elmagyarázni. Illetve tudom. Azt, hogy egy-egy mesét hallottam/olvastam/láttam legalább kétszer, és ezek olyan mesék voltak, hogy nem lehet őket elfelejteni.)
Olyan jó hallani, amikor egy nagymama azt mondja: "Nézd, ez a Mazsola!"
Mindig úgy sajnáltam Mazsolát, aki olyan pici volt, hogy vasárnap is csak hétköznapi kukoricát kapott. Tádé pedig addig ficergett, amíg kiesett a kosárkából. Szerencsére Manócska és Mazsola megtalálta.
Vízipók,a  csodapók és barátja, a Keresztespók. Aki a Vízipók barátja, az az én barátom is. Légnadrágot hord, és jön, jön, jön a vízipók. Rák apó elvesztette az egyensúlyozó kövecskéit. Volt egy olyan rész, hogy már közeledett a hideg és néhány elindultak egy léghajóval máshova. Egyikük majdnem lemaradt, de a Keresztespók segített neki beszállni, így viszont őt is elvitték, és hiába kiabált a Vízipók, hogy ő majd elkapja, nem mert leugrani...
Kukori, Kotkoda, tojásból lesz a csoda... Azt is mondja a nagymama, hogy "nézd, ez a Kukori meg a Kotkoda!" És mindenki ismeri Frakkot, Szerénkét, Lukréciát, Károly bácsit és Irma nénit.
A Cimborák borzasztó aranyos mese a sünről arany tüskékkel a fején és a vörös kiscicáról és az ő bartságukról. A tányéron manó lakik, a sonkát nem szereti a sün, de végül minden jóra fordul.
A Futrinka utcában akartam lakni, Böbe baba szerettem volna lenni vagy nem tudom, egyszerűen imádtam. És akkor Futrinka utcásat játszottam. A Cicamica mindig csinál valamit, és ott a szerkesztőség, és a kisegerek már előre összevesztek, hogy ki melyik sarkán fog aludni majd a szőnyegnek, ha övék lesz, és Böbe baba prémiumot kapott...
A repülő dívány nagy találmány, de mégsem akarják végül, szerencsére, mert közben elfogy valahova a repülőszer. Jobb is így.
"Megbeszéltük a Radóval, hogy naplót fogunk írni, és majd ha öregek leszünk, jót derülünk rajta." És lőn. A szeleburdi családon fiatalon is jókat lehet derülni. Hajónaplót is ír, és én is akartam hajóra menni, úgyhogy hajónaplósat is játszottam.
A Madárfürdőben először lavorból költöztek lakásba, aztán kastélyba és lavórba, aztán házba. És van madárfürdő a kastélyban és van, aki onnan egyszer elvitt egy tükröt, de nem baj, és aztán később is lesz madárfürdő, csak másként.

Valaki elmeséli nekem a zöld disznócskát?

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.