Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dalnok

2009.08.27

Még azt se tudtam, kiféle-miféle az az Arthur Rimabud, még kiejteni se tudtam a nevét, de azt már tudtam, hogy elutazik. Mondd, hogy ízlett az évad a pokolban...?
Augusztus 7-én hunyt el, ma délután fél háromtól temetik.
Az első, amit hallottam tőle, az a Dal a ravaszdi Shakespeare Williamről volt. Azt nem lehet nem szeretni. Ezért nekem Shakespeare sose lesz zseniális, utánozhatatlan, halhatatlan - mindig csak ravaszdi. Emlékszem, apukám magyarázta, melyik versszak melyik drámára utal. Néha pedig azt játszottam, hogy forogtam, keringtem körbe a szobában, mintha ki tudja kivel, talán Shakespeare-rel táncolnék.
Egy picit biztos én is szerettem volna indián lenni, de nem olyan nagyon, mint anyukám, amikor gyerek volt. Akkor sokat játszottak indiánosat.
Ő indián volt.
...táncolva várjuk, milyen halált hoz még az est.
Amikor arról volt szó, hogy Ady, Ady, Ady, amikor Ady körül forogtam, a versei pedig a fejem körül, akkor utolsó este az ember már úgysem tud mit kezdeni magával, ha másnap már meg kell felelni, akkor nincs mit tenni... De, van. Még meghallgattam azt, hogy Ady utolsó fényképe, nem egyszer, sokszor.
botommal könnyedén lenyakaznék
egyvirágot
Mert ez arról az emberről szólt, akit Adynak hívtak.
Amikor születésnapi ajándékon töri az ember a fejét, akkor a zenéről megint Ő jutott eszembe. És még tíz év múlva is Ő...
csak tíz év múlva ne ez a dal legyen
Nem tudom, hogy szeretem-e Petőfit, hogy szeretem-e a verseit, de azt tudom, hogy szeretem, ahogy Ő Petőfiről énekelt.
...senki sem látja, hogy szembefordulok!
Az első lemez (szó szerint lemez, annak klasszikus, fekete, kerek, törékeny értelmében), amit tőle hallottam, a Műcsarnok. Azóta is megmaradt kedvencemnek.
hejhejhej
Még csak sejtelmem volt arról, ki az a Dosztojevszkij, még most sem olvastam tőle egy sort sem (majd úgyis), de már tudtam, hogy Fjodor Mihajlovics a keresztneve, és megkörnyékezte az ördög. Ő is használta azt a szót, hogy iszkiri.
Na, de most figyeljen, bátyuska!
Tetszetős ez a párbeszéd.
Az Ő dalai jók a fantáziának. Nem is kell nagyon erőlködni, anélkül is megjelennek képekben lelki szemeink előtt.
Igazából még hosszan tudnék idézni. Levél nővéremnek, ez is egy, Jóslat, ez még egy, Fehér babák takarodója... - ezek mind fontosak. És fontosak azok, amiket nem tudok lemezhez társítani, és fontosak azok, amiket hallottam, és fontosak azok, amiket hallani fogok.
És mert olyan szégyentelen fejem van: jól nézett ki. Határozottan jól. Egyébiránt még mindig örülök a tudatnak, hogy ugyanúgy hívják a lányát, mint engem.
Mindig bánni fogom, hogy nem álltam ki mellette, és engedtem Shakespeare-t elközhelyesíteni. Tudtam volna azt mondani, hogy inkább semmi, ha ez nem kell. Igaz, nem kérdeztek. Igaz, nem volt beleszólásom. Akkor legalább utólag...
Ha más nem, hát miatta sajnálom, hogy nem hordok kalapot. Igaz, az ma úgyis a vízben végezné.
mindig imádtam az ilyen... gesztusokat!
Hiába írok mindenfélét...
...mi más is lehetnék: csak dal neked...
Szegény Bereményi Géza.
AngélaAngélaAngéla
Azt a filmet is kevésbé lehetne talán szeretni.

és nincsen más csak csakugyan

Számomra még mindig hihetetlen, hogy vannak, akik nem ismerik Cseh Tamást.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Cikkek magyar nyelven. Termék-áttekintés, vélemények

(ChristinaAitchison, 2018.11.17 20:54)

Minden, ami biztosítja, hogy a parazita elhagyja a testet, amilyen gyorsan csak lehetséges. Különleges figyelmet kell fordítani a méreganyagok alakult életciklusa során, a férgek Bactefort vélemények fórum . Képzeljük csak el: traveli szervezetben hosszú ideig, így meg kell szabadulni tőlük, amint lehetséges. Ezért a gyógyszer törli a szervezetben a káros anyagok. <a href=http://infazavr.org/lehetseges-megvasarolni-az-eco-slim-et-olcso-aron-gyogyszertarakban-magyarorszagon-velemenyek-es-ajanlasok.php>http://infazavr.org/lehetseges-megvasarolni-az-eco-slim-et-olcso-aron-gyogyszertarakban-magyarorszagon-velemenyek-es-ajanlasok.php</a> Ha helyesen használják, Hondrocream vélemények hagy maga nagyon pozitív. A felhasználók az interneten írt, hogy a rendszeres masszázs ezzel a krémmel lehetséges, hogy gyorsan felépüljön a zúzódások és ficamok az izmok, és a megerőltető edzések utáni hátadon. Ezen túlmenően, ez a gél gyorsan enyhíti a fájdalmat, és segít enyhíteni duzzanat. Amikor az ügyfelek tanulni mennyit Hondrocream akarnak azonnal kap meg.